Καλώς ήρθατε στο blog μου. Είμαι ο Ζήσης και σε αυτό το σύντομο άρθρο θα σας περιγράψω την μέθοδο που μπορείτε να ακολουθήσετε, για να πουλήσετε οτιδήποτε σε οποιονδήποτε υποψήφιο. Πριν σκεφτείτε οτιδήποτε θα τολμήσω να μαντέψω τη σκέψη σας. «Πολύ καλό για να είναι αληθινό» ή «Σιγά μην γίνεται κάτι τέτοιο. Τότε γιατί δεν το κάνουν όλοι;». Η αλήθεια είναι ότι το κάνουν πολλοί. Πάρα πολλοί. Είναι όλες εκείνες οι εταιρίες που έχουν μετατρέψει την απλή σκέψη του «πουλώ κάτι» σε επιστήμη, είτε αυτό έχει να κάνει με υπηρεσία, είτε με ιδέα, είτε με προϊόν. Εμείς σαν πελάτες τους, επιβεβαιώνουμε ότι αυτή η μέθοδος ισχύει.

Το πως κάτι τέτοιο σήμερα μπορεί να διαρρεύσει και να φτάσει σαν πληροφορία σε κάποιον που τώρα ξεκινά, ή που είναι καιρό στο χώρο των πωλήσεων σαν επιχειρηματίας, ή αυτοαπασχολούμενος, αυτό είναι σπουδαίο! Είναι ένα από τα πλεονεκτήματα που μας δίνουν τα σημερινά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Είναι αποτέλεσμα της αναζήτησης από την μια και της άπειρης πληροφορίας που υπάρχει στα χέρια μας πλέον. Είναι η δυνατότητα που μας δίνει το ίντερνετ, να κάνουμε την δική μας έρευνα, να διασταυρώσουμε πληροφορίες και να βγάλουμε τα δικά μας συμπεράσματα.

Κάπως έτσι έγινε και με το σημερινό θέμα. Έπεσε στην προσοχή μου πριν από αρκετό καιρό και ξεκίνησα να το ψάχνω. Πραγματικά εντυπωσιάστηκα περισσότερο από κάθε άλλη φορά, με ότι βρήκα. Ανακάλυψα τέσσερα βήματα που μπορούν να μας βοηθήσουν στρατηγικά να πουλήσουμε οτιδήποτε σε οποιονδήποτε. Δεν παίζει ρόλο τι προϊόν θα είναι, ή τι υπηρεσία, με τον ίδιο τρόπο που δεν παίζει ρόλο το τι φαγητό ψήνετε στον φούρνο της κουζίνας σας. Αυτό που έχει νόημα είναι το μηχάνημα να είναι καλό (κουζίνα) για να σας δίνει το αποτέλεσμα που θέλετε.

Στρατηγική 4 σημείων

Παρακάτω σας αναλύω ποια είναι τα τέσσερα σημεία που θα σας βοηθήσουν να χτίσετε στον υποψήφιο πελάτη σας την κατάλληλη εικόνα γι’ αυτό που προσφέρετε. Η ανάγνωση δεν εγγυάται την επιτυχία του εγχειρήματος. Θα χρειαστεί να δοκιμάσετε, να εστιάσετε σε κάθε ένα από τα παρακάτω βήματα ώστε να γίνεστε καλύτεροι κάθε φορά.

1. Υπόσχεση
Το πρώτο στοιχείο είναι η
Υπόσχεση. Είναι αυτό που λαμβάνει σαν πληροφορία ο υποψήφιος πελάτης τα πρώτα δευτερόλεπτα που ακούει κάτι σχετικό με αυτό που θέλετε να προωθήσετε. Είναι αυτό που θα του τραβήξει την προσοχή για να σας ακούσει. Ένα εύκολο παράδειγμα, που όλοι μπορούμε να κατανοήσουμε από όποιο χώρο και να προερχόμαστε, είναι η τηλεόραση ή ο κινηματογράφος. Τα τρέιλερ για νέες ταινίες, σίριαλ ή διαφημιστικά σποτ αν δεν αξίζουν τα πρώτα 5 λεπτά τότε δεν πρόκειται να κινήσουν το ενδιαφέρον του θεατή να δει την ταινία. Αυτό για εμάς, που δεν είμαστε στην TV θα μπορούσε να μεταφραστεί ως εξής: Θα πρέπει από την πρώτη πρόταση να κάνετε ελκυστικό το μήνυμά σας.

2. Εικόνα
Το δεύτερο σημείο είναι η δημιουργία εικόνας. Δηλαδή να κάνετε τον υποψήφιο να δει τον εαυτό του να χρησιμοποιεί το προϊόν. Πως μπορείτε να μιλήσετε για τα συναισθήματα – να δημιουργήσετε την εικόνα, όχι μόνο από τα χαρακτηριστικά του προϊόντος.
Στην ερώτηση: «Πρέπει να πείσω κάποιον να αγοράσει αυτό που πουλώ με βάση την λογική, με λογικά επιχειρήματα;» Η απάντηση είναι ΟΧΙ! Αγοράζουμε με το συναίσθημα και τεκμηριώνουμε την αγορά μας με την λογική. Π.χ: Στον τίτλο του live βλέπετε πως προσπαθώ να σας βάλω να σκεφτείτε τον εαυτό σας, την ώρα που κάνετε την πώληση, για να σας κεντρίσω το ενδιαφέρον και να το παρακολουθήσετε! Προσωπικά πιστεύω ότι αυτό το βήμα είναι από τα πιο σημαντικά της διαδικασίας.

3. Απόδειξη
Με μια λέξη θα μπορούσαμε να πούμε δείξε μου, μη μου λες. Μπορούμε να μιλάμε ώρα για το πόσο καλοί είμαστε εμείς σαν επαγγελματίες, ή πόσο καλό είναι το προϊόν μας ή πόσο καλή είναι η εταιρία μας. Όμως αυτό καμιά φορά μπορεί να έχει αντίθετα αποτελέσματα. Η πραγματικότητα είναι ότι με αυτό τον τρόπο δεν δείχνουμε ότι ενδιαφερόμαστε για τον υποψήφιο – αυτό που για εκείνον είναι σημαντικό – αλλά για εμάς. Προσπαθούμε να δείξουμε ή να αποδείξουμε εκείνο που εμείς θεωρούμε σημαντικό και όχι εκείνο που ενδιαφέρει τον ίδιο. Αυτό που χρειάζονται οι υποψήφιοι είναι η απόδειξη ότι αυτό (που προωθούμε) έγινε, δουλεύει, ισχύει. Ξανά δηλαδή υπερισχύει η συναισθηματική πλευρά της πώλησης. Δείξτε τους λοιπόν, αντί να τους πείτε.

4. Προτροπή
Αυτό είναι κάτι που μετρά πολύ αν έχετε δουλέψει τα προηγούμενα 3 σωστά. Για παράδειγμα, το καλύτερο κλείσιμο να έχετε στην παρουσίαση σας, δεν θα φτάσει κανείς εκεί αν η πρώτη πρόταση σας ή τα πρώτα 5 δευτερόλεπτα του promo βίντεο σας δεν του έχουν κινήσει το ενδιαφέρον. Αν λοιπόν έχετε δουλέψει καλά τα τρία προηγούμενα στάδια, τότε ήρθε η μεγάλη στιγμή! Τώρα θα πρέπει να
υποδείξετε στον υποψήφιο σας τι πρέπει να κάνει. Να του δώσετε τις επιλογές και τα επόμενα βήματα. Τι μπορεί να αγοράσει από τα προϊόντα σας ή τι πρέπει να κάνει αφού διαβάσει το post σας αν θέλει να έρθει σε επαφή μαζί σας. Επίσης τι πρέπει να κάνει αν του άρεσε το -promo- βίντεο σας. Δείτε αυτό το βήμα σαν έναν «Οδηγό». Όσο πιο συγκεκριμένες είναι οι οδηγίες που θα δώσετε, τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες έχετε να επιτύχετε.

Η δική μου προτροπή, για παράδειγμα, είναι αν βρήκατε χρήσιμο αυτό το άρθρο να μου αφήσετε ένα μήνυμα στα σχόλια. Με αυτό τον τρόπο δείχνετε την εκτίμηση σας με τρόπο που επιτρέπει να το γνωρίζω, ενώ παράλληλα βοηθάτε στην οργανική διάδοση του συγκεκριμένου Post! Μια δεύτερη προτροπή από την δική μου πλευρά, θα ήταν να σας καλέσω να κάνετε like & follow & review την σελίδα μου στο Facebook που είναι ο βασικός πυλώνας των ενεργειών μου και του περιεχομένου -content- που δημοσιεύω, ώστε να μην χάσετε κάτι που μπορεί να είναι χρήσιμο για εσάς. Επίσης γράφοντας το δικό σας review – αξιολόγηση – στην σελίδα μου στο Facebook βοηθάτε νέους επισκέπτες της σελίδας μου, να βλέπουν ότι υπάρχει σοβαρό περιεχόμενο σ΄αυτή.

Ελπίζω να βρήκατε χρήσιμο αυτό το άρθρο και να σας βοηθήσει να φτάσετε ένα βήμα πιο κοντά στους στόχους σας.

Σας ευχαριστώ πολύ που ήσαστε εδώ,

φιλικά,


Ζήσης

ΥΓ: Αν σας άρεσε το υλικό, θα εκτιμούσα ιδιαίτερα, αν αφήνατε την δική σας αξιολόγηση στην επαγγελματική μου σελίδα στο Facebook πατώντας ΕΔΩ