Η συχνή παρουσία στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, είναι απαραίτητη ειδικά για εκείνους που θέλουν να προωθήσουν και την δουλειά τους μέσα από αυτά. Πολύ συχνά δέχομαι το ερώτημα:«Δεν έχω τι να κάνω Post; Τι να κάνω;» Σε αυτό το άρθρο θα σας εξηγήσω τι μπορείτε να κάνετε, αλλά θα σας πω τι είναι πιο σημαντικό ακόμα και από το να κάνετε κάθε μέρα Post.
Ξεκίνησα την διαδρομή μου στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης το 2007 από το Facebook και το Slideshare μια πολύ δυνατή σύγχρονη digital βιβλιοθήκη. Γρήγορα κατάλαβα ότι όλο αυτό το digital κομμάτι, θα κατακτούσε διάφορα επίπεδα της καθημερινότητας μας και σίγουρα, θα επηρέαζε και το επαγγελματικό μας κομμάτι.
Σήμερα μου φαίνεται αδιανόητο κάποιος να προσπαθεί να αναπτύξει την δουλειά του και να μην αξιοποιεί την μόχλευση που προσφέρουν οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.
Δυο Βασικοί Πυλώνες των Social Media για το Business
Υπάρχουν πολλοί τρόποι διαμόρφωσης της συμπεριφοράς μας στα Social Media, ανάλογα με το τι θέλουμε να κάνουμε και φυσικά το που αποσκοπούμε. Κατά κάποιο τρόπο θα μπορούσαμε να πούμε ότι δεν υπάρχει σωστό και λάθος.
Υπάρχουν μόνο τα Best practices – οι καλύτερα εφαρμοσμένες τακτικές. Και αυτό γιατί είναι τόσο τεράστιο το κοινό που υπάρχει μέσα στις πλατφόρμες, που ότι και να κάνεις (ή σχεδόν ότι και να κάνεις) θα βρεις ανθρώπους που θα σε ακολουθήσουν.
Φυσικά όλο αυτό σαν σκεπτικό αλλάζει, από την στιγμή που θέλεις να ενισχύσεις την δουλειά σου, μέσα από αυτό το Digital περιβάλλον. Προσωπικά πιστεύω, ότι υπάρχουν δύο βασικοί πυλώνες ανάπτυξης σε αυτό το περιβάλλον:
1. Δημιουργικότητα.
Όταν αυτό συνδυαστεί με την αυθεντικότητα, τότε γίνεται ένας ακαταμάχητος συνδυασμός με εκρηκτικά αποτελέσματα. Υπάρχουν στιγμές όμως που δεν ξέρουμε τι να κάνουμε post. Στιγμές που η δημιουργικότητα μας δείχνει αδύνατη να ανταποκριθεί. Τι μπορούμε να κάνουμε για να αποφύγουμε να μας συμβεί κάτι τέτοιο;
– Να βγούμε από το σκεπτικό της τελειότητας.
– Να γίνουμε πιο αυθόρμητοι
– Να είμαστε πιο χαρούμενοι
– Να περιγράφουμε με μεγαλύτερη άνεση αυτό που ζούμε, χωρίς απαραίτητα να είναι ιδανικές οι συνθήκες (όπως ο καθένας σκέφτεται το «ιδανικές»)
– Να δίνουμε βάση στο κείμενο που συνοδεύει την φώτο, όχι μόνο στην τέλεια φώτο.
Να ορισμένα παραδείγματα που προσωπικά έχω λειτουργήσει και που ίσως σαν δώσουν λίγες ιδέες:
2. Αλληλεπίδραση
Ίσως αυτό το κομμάτι να είναι πιο σημαντικό ακόμα και από την δημιουργία. Το να αλληλεπιδράτε σε δημοσιεύσεις φίλων σας, είναι ένας σίγουρος και ασφαλής τρόπος να σας βλέπουν. Επίσης είναι και ένας τρόπος να αυξάνετε το κοινό σας. Πολλές φορές ο κόσμος που συμμετέχει σε ένα διάλογο κάποιου post βλέπει σχόλια (του post) και κάποιες φορές επισκέπτεται και τα προφίλ, ανθρώπων που συμμετέχουν στον διάλογο αυτό.
Θα σας πρότεινα να βάλετε στο πρόγραμμα σας την συμμετοχή σε διαλόγους ανθρώπων που σας ενδιαφέρει να έρθετε πιο κοντά. Ξεκινήστε να κάνετε σχόλια. Ξεκινήστε να συμμετέχετε σε ότι κάνουν post και με αυτό εκφράζουν το ενδιαφέρον τους.
Ελπίζω να πήρατε κάποιες ιδέες από αυτό το άρθρο. Θα χαρώ πολύ για τα σχόλια σας, ή τις ερωτήσεις σας. Ραντεβού σε ένα επόμενο άρθρο για τον χώρο που υπερ – αγαπώ τα social Media.
Μέχρι τότε σας εύχομαι πολλές, μεγάλες επιτυχίες,
Καλή επιτυχία,
με φιλικούς αγωνιστικούς χαιρετισμούς,
Ζήσης
Αν σας άρεσε το υλικό, θα εκτιμούσα ιδιαίτερα, αν αφήνατε την δική σας αξιολόγηση στην επαγγελματική μου σελίδα στο Facebook πατώντας ΕΔΩ
Αν βρίσκεστε τυχαία εδώ μπορείτε να με βρείτε για να μιλήσουμε:
Facebook Page Zissis Ahladas
Instagram: Z.Ahladas
Twitter:@zissisahladas
Μπορείτε επίσης να βρείτε πολλά βίντεο στο κανάλι μου στο YouTube: zissis ahladas
και να ακούσετε τα Podcast μου στο
Soundcloud: Zissisahladas
Itunes Podcast: Zissis Ahladas
Spotify: Zissis Ahladas
Google Podcasts: Zissis Ahladas ή στη σελίδα Podcasts του site μου