H Παρασκευή έχει μόλις κατέβει έξω από την είσοδο του LR summer event 2018 και εγώ κατευθύνομαι προς το πάρκινγκ. Μπαίνοντας στο υπαίθριο πάρκινγκ της εκδήλωσης προχωρώ αργά με το αμάξι. Έχει κίνηση κι έτσι έχω όλο τον χρόνο να απολαύσω μπροστά μου παρκαρισμένα και γυαλισμένα περισσότερα από 150 LR Mercedes. Είναι αυτοκίνητα που έχουν δοθεί από την LR σε πετυχημένους συνεργάτες της. Είναι σύμβολο επιβράβευσης και επαγγελματικής καταξίωσης.

Σοφή κίνηση. Η δουλειά μας δεν έχει «χώρο». Δεν μπορείς να δείξεις την επιτυχία σου. Το πλάνο αμοιβών της LR είναι πολύ καλά μελετημένο. Σου δίνει όλα τα εργαλεία προβολής που χρειάζεται μία δουλειά αυτού του είδους, για να μπορείς να ολοκληρώνεις την εικόνα της επιτυχίας όπου βρεθείς και όπου σταθείς.

Μέχρι να ολοκληρώσω τις σκέψεις μου, έχω παρκάρει και είμαι έξω από το χώρο που η εταιρία έχει κλείσει για το event. Μία τεράστια εκτάση καλύπτεται από γρασίδι, φοίνικες, μία τεράστια σκηνή που έχει σκεπαστεί λόγω βροχής και περιμετρικά του χώρου περισσότερα από 30 νέα αυτοκίνητα LR Polo και LR Mercedes τα οποία η εταιρία θα δώσει σαν επιβράβευση λίγες ώρες αργότερα.

Λίγα λεπτά αργότερα, το event ξεκίνησε με την εντυπωσιακή είσοδο συγκροτήματος που έπαιζε ταμπούρλα (μπορείτε να δείτε το βίντεο στο τέλος του άρθρου). Χαιρετισμός από τον διευθυντή της Ελλάδας και της Κύπρου, Απόστολο Ελευθερίου, και αμέσως μετά ομιλία του CEO της LR Health & Beauty, Dr. Thomas Stoffmelh, να ξεδιπλώνει τα μελλοντικά σχέδια ανάπτυξης της εταιρίας. Αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που πάντα ήθελα να συμμετέχω σε τέτοια event. Να μπορώ να ακούω και να βλέπω τι ετοιμάζεται για το μέλλον. Φαντάζομαι κι εσείς θα θέλατε το ίδιο, ακολουθώντας την δουλειά των ονείρων σας.

ΑAμέσως μετά βραβεύσεις και αναγνώριση. Τα νούμερα για την Ελλάδα και την Κύπρο είναι καταιγιστικά και σε καμία περίπτωση δεν μαρτυρούν αυτό που συμβαίνει στην αγορά. Θα καταλάβετε από αυτά που μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω. Μέσα σε ένα χρόνο – από το προηγούμενο LR Summer Event – υπήρξαν:

Νέοι Τίτλοι: 
330 Νέοι Junior Managers
89 Νέοι Managers
60 Νέοι Junior Team Leaders (21%)
28 Νέοι Αρχηγοί Ομάδας
11 Νέοι Αρχηγοί Οργάνωσης
3 Νέοι Χάλκινοι Αρχηγοί
1 Νέος Ασημένιος Αρχηγός
Νέα αυτοκίνητα: 

17 Νέα LR Polo

94 Νέα LR Mercedes A Class 180 (Ελλάδα μόνο)

11 Νέα LR Mercedes για Αρχηγούς Οργάνωσης
(Ελλάδα μόνο μεγαλύτερα μοντέλα από το A Class)

Κομμάτι της αναγνώρισης είναι και ένα μπόνους που ονομάζεται Ετήσιο Μπόνους. Το μπόνους αυτό δίδεται κάθε χρόνο στα Στελέχη που έχουν αναπτύξει σε ώριμα επίπεδα την δουλειά τους σε Ελλάδα και εξωτερικό. Φέτος όχι μόνο μοιράστηκαν πάνω από 600.000€ αλλά υπήρχαν και δύο νέα Στελέχη που για πρώτη φορά έλαβαν το συγκεκριμένο μπόνους.

Λίγο πριν από το κλείσιμο της βραδιάς μία επιταγή 15.000€ προσφέρεται στα παιδικά χωριά SOS για να ενισχύσει το έργο τους. Βοηθούν παιδιά σε όλο τον κόσμο – και στην Ελλάδα επίσης – που βρίσκονται σε δύσκολη θέση με ή χωρίς οικογένεια. Είναι ένα κομμάτι εταιρικής – κοινωνικής ευθύνης για κάθε πετυχημένη εταιρία που σέβεται τον εαυτό της. Λίγα λεπτά αργότερα ολοκληρώνονται οι παρουσιάσεις και όλοι μαζί γιορτάζουμε τις επιτυχίες. Η LR έχει δημιουργήσει έναν οργανισμό, το Global Kids Fund, που συγκεντρώνει τα χρήματα που μετά αποδίδει στα παιδικά χωριά SOS. Ο καθένας μπορεί να συμμετέχει σε αυτή την προσπάθεια. Δείτε περισσότερα εδώ: https://www.lrgkf.com/en/greece.html

Κλείνοντας θα ήθελα να αναφερθώ σε τρία πράγματα που σκεφτόμουν αργά το βράδυ επιστρέφοντας σπίτι:

1.Κανένας από τους φίλους μου που ΔΕΝ είναι μαζί μου στην LR δεν μου αναφέρει ότι εξακολουθεί να υπάρχει περιθώριο ανάπτυξης ή προσωπικής του εξέλιξης εκεί που εργάζεται. Κάποιοι βρίσκονται σε μεγάλες εταιρίες σε υπεύθυνες θέσεις. Μάλιστα, έχω συναντήσει και το αντίθετο. Να έχουν αρνηθεί κάποια προαγωγή, γιατί γνωρίζουν πως αυτό συνεπάγεται ακόμα περισσότερες ώρες δουλειάς (πόσες ακόμα να δώσουν) και ελάχιστη οικονομική ανταπόκριση. Ειδικά αν υπάρχει και οικογένεια, τότε τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα.

2. Διαισθάνομαι ένα τεράστιο κύμα ανάπτυξης τα επόμενα 5 χρόνια με την LR! Τι σημαίνει αυτό; Πολύ απλά ότι υπάρχουν περιθώρια ανάπτυξης, εξέλιξης και κέρδους για όλους. Υπάρχει χώρος. Κι επειδή ίσως να με ρωτάγατε αν ήμασταν μαζί τώρα, θα συμπληρώσω, πως εκείνοι που θα κερδίσουν τα επόμενα 5 χρόνια, είναι όσοι είναι μέσα στην δουλειά μας και εκπαιδευτούν για το πως να «ιππεύσουν» το κύμα αυτό.

3. Φέτος κλείνουμε είκοσι χρόνια με την LR. Μία θαυμάσια ζωή. Όχι πάντα εύκολη, αλλά πάντα άξιζε. Σήμερα μελετάμε και εφαρμόζουμε νέους τρόπους για να κάνουμε την δουλειά μας. Δεν μπορείς να συνεχίσεις να κάνεις μια δουλειά με τον ίδιο τρόπο για είκοσι συνεχόμενα χρόνια. Οι τεράστιες δυνατότητες που μας δίνουν τα νέα εργαλεία μας κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον και μας παρακινούν για νέες επιτυχίες. Κι είμαστε τόσοοοοοοο χαρούμενοι για αυτό!!!

Σας ευχόμαστε ολόψυχα υγεία και πολλές ακόμα μεγάλες επιτυχίες.

Ραντεβού στο επόμενο LR Summer Event,

ελπίζω να είστε όλοι εκει!

Καλή συνέχεια!

Ζήσης