Στην αρχή ήταν τα blog. Στην συνέχεια ήταν το βίντεο. Μετά τι; Είμαι σίγουρος ότι το επόμενο βήμα είναι τα Podcast!

Podcast τι είναι: Σκεφτείτε τα Podcast σαν φωνητικά άρθρα ενός blog που έχουν να κάνουν με έμπνευση, εκπαίδευση, ειδησιογραφία, ενημέρωση και οτιδήποτε άλλο μπορεί κάποιος να καταλάβει απλά ακούγοντας το.

Αντί λοιπόν να καθόμαστε μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή μας παρακολουθώντας ένα βίντεο θα μπορούσαμε το ίδιο περιεχόμενο να το έχουμε σε ένα αρχείο ήχου, στο κινητό μας και να το ακούμε στην βόλτα μας, ή στην προπόνησή μας, ή ακόμα και στο αυτοκίνητό μας. Ταξιδεύοντας πολλές φορές είχα την παρέα κάποιου ηχοβιβλίου (Podcast) το οποίο δεν είχα χρόνο να διαβάσω και άκουγα οδηγώντας.

Σε πολλά από τα ταξίδια μου με το αεροπλάνο, περιμένοντας τις πτήσεις μου σε σαλόνια αναμονής περνώ δημιουργικά την ώρα μου απολαμβάνοντας κάποιο Podcast. Μια από τις καλύτερες στιγμές της ημέρας, είναι εκείνη που μπορώ να καθίσω με τα ακουστικά μου και το σημειωματάριο μου να ακούσω κάποιο Podcast κρατώντας σημειώσεις. Η ηρεμία, η καθαρότητα της σκέψης, η συγκέντρωση και η απόλαυση μιας τέτοιας στιγμής μπορούν να σε μεταφέρουν σε έναν άλλο κόσμο. Πιο δημιουργικό, πιο όμορφο. Μακριά από τις ειδήσεις και την κακή πληροφορία που πολύ εύκολα μπορείς να έχεις πρόσβαση πια.

Ένα ακόμα τεράστιας σημασίας πλεονέκτημα είναι ότι ακούς πράγματα που ΕΣΥ έχεις επιλέξει και όχι κάτι που θέλουν άλλοι να ακούσεις (κάποιο κανάλι ίσως κτλ).

Ξαφνικά άρχισα να σκέπτομαι την δημιουργία των δικών μου Podcast. Σκέφτηκα ότι ίσως θα μπορούσα κι εγώ να δημιουργήσω ένα αντίστοιχο υλικό, διαθέσιμο σε όποιον θα ενδιαφερόταν να το ακούσει. Κι εδώ είμαστε!!! Αυτός είναι κι ο λόγος που γράφω αυτό το άρθρο. Aρχές μιας πολύ υποσχόμενης χρονιάς μια ακόμα αρχή! Ένα νέο ξεκίνημα σε έναν χώρο που θα μας δώσει την ευκαιρία να επικοινωνούμε ακόμα περισσότερο, με έναν τρόπο διαφορετικό κι ίσως … τολμώ να πω πιο προσωπικό.

Πάμε λοιπόν να ξεκινήσουμε ένα ακόμα ταξίδι μαζί, σε έναν άλλο χώρο που θα μας δώσει νέες δυνατότητες. Με ενθουσιάζει πολύ αυτή η ιδέα. Το γεγονός ότι μπορώ να ηχογραφώ από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και να βρίσκομαι και να εκφράζω τα συναισθήματα μου, τις ιδέες και σκέψεις μου και να τις μοιράζομαι μαζί σας, μου φαίνεται καταπληκτικό. Ανυπομονώ πραγματικά για την συνέχεια.

Στόχος μου παραμένει να σας εμπνεύσω να κάνετε το επόμενο βήμα, όποιο κι αν είναι αυτό

Σας ευχαριστώ πολύ που ήσασταν εδώ,
Be Strong & Play Big,
Zissis

Μπορείτε να ακούσετε το άρθρο μου σε Podcast πατώντας το Play:

ΥΓ: Μπορείτε να βρείτε όλα τα Podcast μου στο SoundCloud / Zissis Ahladas. Θα χαρώ να μου γράψετε στα σχόλια την γνώμη σας, καθώς και θέματα που θα θέλατε να συζητήσουμε.

Comments